Lycium chinense "Korean Big" (Ягоди Годжи)
истопадний кущ висотою 2-3м. Квіти фіолетові, цвіте з червня по серпень. Плоди довжиною 2-3см, червоні, їстівні, плодоносить в серпні-вересні/ Рослина століттями використовується в народній китайській, тибетській, японській медицині. Плоди містять 2500мг вітаміну С в 100г продукту, займаючи третє місце серед продуктів багатих на вітамін С, також багаті на вітаміни групи В і Е. Містять мікроелементи такі, як цинк, залізо, мідь, вапно, германій, селен, фосфор. Містять 21 необхідний для здоров'я людини мінерал і 19 амінокислот. Регулярне споживання ягід Годжи затримує процеси старіння, зміцнює суглоби і кості, підвищує імунітет, відновлює зір. Плоди споживають свіжими і сушеними, додаючи до страв і напоїв. Рослина морозостійка, немає вимог до грунту, добре росте на сонці і у півтіні.